#කොස් ඇට කළුපොල් මාලුව#
කොස් ඇට යන්තමින් තලා ගන්න.පොතු ඉවත් නොකර මදක් තම්බන්න.
හට්ටියකට තෙල් ටිකක් දමා සුදු ළූනු,ඉඟුරු,කරපිංචා,රම්ප,ළූණු සහ salt ටිකක් දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න.තෙම්පරාදුවටම
අමු තුනපහ,කහ,ගම්මිරිස්,මිරිස් කුඩු,බැදපු තුනපහ සහ කුරුඳු පොත්තක් දමා සියල්ල කර නොවෙන්න යන්තමින් බැද ගන්න..මෙයට මිටි කිරි ටිකක් එකතු කර උලුහාල් ඇට කිහිපයක් දමා තම්බා ගන්න.හොදින් තැම්බූ පසු මෙයට කොස් ඇට ටික එකතු කර ගන්න.
අමු තුනපහ,කහ,ගම්මිරිස්,මිරිස් කුඩු,බැදපු තුනපහ සහ කුරුඳු පොත්තක් දමා සියල්ල කර නොවෙන්න යන්තමින් බැද ගන්න..මෙයට මිටි කිරි ටිකක් එකතු කර උලුහාල් ඇට කිහිපයක් දමා තම්බා ගන්න.හොදින් තැම්බූ පසු මෙයට කොස් ඇට ටික එකතු කර ගන්න.
හොඳි හිදෙන්න ආසන්න විටදී බැද ගත් හාල් පොල් මිශ්රණය (කැකුළු හාල් ස්වල්පයක්,පොල් ටිකක්,කරාබු නැටි දෙකක් සහ කරදමුන්ගු කරලක් බැද ගන්න.මේ සියල්ල කොටා ගන්න).මෙය එකතු කර මද වේලාවක් ළිප තබා හින්දලා ඉවතට ගන්න.
No comments:
Post a Comment