About Us

Friday, December 8, 2017

චව් චව් මැල්ලුම

#චව් චව් මැල්ලුම#




පිපින්යා කපන ආකාරයට චව් චව් ගෙඩි සුද්ද කර හීනියට කපා ගන්න.ලුණු කුඩු,රම්පෙ කැබැල්ලක්,කුරුඳු පොත්තක් හා කරපිංචා කොළ කිහිපයක් සමඟ තැම්බීමට වතුර දමා ළිප තියන්න.
පොල් මැල්ලුම සාදා ගන්න.(පොල්,අමු මිරිස්,සුදු ලූනු,ලුනු ස්වල්පයක්,අබ කුඩු ටිකක්,ගම්මිරිස් ස්වල්පයක් උම්බලකඩ ස්වල්පයක් ද දමා හොඳින් කොටා ගන්න)
වතුර සිදී එන විට පොල් මැල්ලුම දමන්න.මද ගින්නේ පිස ගන්න.(කෑලි මිරිස් වලින් තෙම්පරාදුවක් දමා මේ අවස්ථාවේ එකතු කර ගතහොත් වැඩි රසයක් ලැබේ).
වතුර ගතිය සිදුන විටදී ළිපෙන් ඉවත් කරන්න.
චව් චව් ගැන...
කෘත්‍රිම වස විස වසංගතය රට පුරා පැතිර ගොස් ඇති සමයක රසවත් ගුණ සපිරි ආහාරයකි.
චව් චව් ආකාර කිහිපයකට සෑදිය හැකිය.මැල්ලුම,ඇඹුල,කිරට,මිරිසට,කොස් ඇට සමග සහ පරිප්පු සමඟ.
චව් චව් ගුණදායක ඇයි?
*සිරුරේ බර වැඩිවීම පාලනය
*කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීම
*රුධිර පීඩනය යහපත් මට්ටමක පවත්වා ගැනීම
*හදවත සුවපත්ව තබා ගැනීම
*රුධිර පීඩනය සමනය කර හදවත සුරැකීම
*ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ ක්‍රියාකාරිත්වයට
*මළ බද්ධය හා අර්ශස් රෝග මැඩ පැවැත්වීම
*ගැබිනි මවුවරුන් මුල් තුන් මාසයේ ආහාරයට ගැනීමෙන් කලලයේ ඇතිවන ස්වභාවික විකෘථි වලක්වා නිරෝගී දරුසම්පතක් ලබා ගැනීමට
උපකාරී වෙයි.ගැබිණි මවුවරුන්ට ලබා දෙන ෆෝලික් ඇසිඩ්, චව් චව් වලබහුලව තිබීම ඊට හේතුවයි.මේ නිසා කෘත්‍රිම ආහාර වෙනුවට මෙවැනි ආහාර සතියට තුන් හතර වතාවක් වත් ආහාරයට ගැනීම ගුණදායකයි.

No comments:

Post a Comment